Al & Wolkenfelt Advocaten - Erfrecht

De afwikkeling van een nalatenschap kan in diverse opzichten een ingewikkelde aangelegenheid zijn en tot allerlei onverwachte juridische en relationele complicaties leiden.

Bijstand door een in het erfrecht gespecialiseerde advocaat kan dan uitkomst bieden, al was het maar om de onderlinge erfrechtelijke verhoudingen goed in kaart te brengen.

Erfenis

Voordat een nalatenschap tussen de erfgenamen kan worden verdeeld, dient deze te worden beheerd en dienen de schulden te worden voldaan.

Bovendien dienen de diverse door het testament en/of de wet gevormde erfrechtelijke aanspraken nauwkeurig te worden geanalyseerd.

Wannneer de nalatenschap rijp is voor verdeling, kan er ook nog eens verschil van inzicht ontstaan omtrent de wijze van verdeling.

Lees meer

Procedure

Indien de deurwaarder een dagvaarding heeft betekend of u een brief van de rechtbank hebt ontvangen, dan wordt het tijd dat u ons inschakeld.

Dat geldt natuurlijk ook voor de situatie dat u een wellicht dwingende brief van een advocaat hebt gekregen en daar geen raad mee weet. 

Misschien dat juist u uw erfrechtelijke aanspraken eindelijk eens wilt effectueren en daarbij aangwezen bent op een veroordelend vonnis. 

Lees meer

Onterfd

Bent u als afstammeling en/of parner door de erflater onterfd, dan kunt u een beroep doen op uw legitieme portie respectievelijk verzorgingsvruchtgebruik.

Voor het inroepen dan wel vestigen van een en ander, maar natuurlijk ook voor de overige wettelijke rechten, kunt u contact met ons opnemen.

OBV-vordering

Een ouderlijke boedelverdeling kan onder het huidige erfrecht weliswaar niet meer worden gemaakt, die uit het verleden hebben wel hun gelding behouden.

Zijn de vorderingen van de kinderen nooit vastgesteld en thans opeisbaar geworden, dan dient die oude nalatenschap alsnog te worden gereconstrueerd.

Wettelijke verdeling

De opeisbaarheid van een jegens een kind verschuldigde geldsom kan tot het in vervulling gaan van een door erflater bepaalde voorwaarde zijn uitgesteld.

Indien de langstlevende ouder tussentijds een huwelijk met een ander is aangegaan, kunnen de kinderen zich beroepen op zogenoemde wilsrechten.

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.