Al & Wolkenfelt Advocaten - Familierecht

Een echtscheiding is ingrijpend en de gevolgen moeten zo goed mogelijk worden geregeld.

Onze in familierecht gespecialiseerde advocaten begeleiden u in de echtscheidingsprocedure.

Op tegenspraak

Mocht er bij de partners onvoldoende draagvlak voor een gezamenlijke echtscheiding ('mediation') bestaan, dan kan de scheiding op eenzijdige wijze worden verzocht, waarop de ander met een verweerschrift kan reageren.

Naast de echtscheiding kan tevens om nevenverzoeken worden verzocht, zoals het hoofdverblijf van de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie, alsmede de afwikkling van huwelijkse voorwaarden of de verdeling van de gemeenschap. 

Omdat een echtscheidingsprocedure lang kan duren, kan tussentijds om tijdelijke voorzieningen worden verzocht, zoals het exclusieve gebruik van de woning, een bijdrage in het levensonderhoud, en de verblijfplaats van de kinderen.

Mediation

Het onder begeleiding van een mediator regelen van een echtscheiding heeft meerdere voordelen. Partijen nemen het heft immers in eigen handen en zijn dus niet afhankelijk van een door de rechter op te leggen regeling.

Tevens is er ruimte om op niet-juridische fronten de lucht te klaren en daardoor eerder voor de toekomst open te staan. Dat is niet alleen fijn voor de scheidende partners, maar ook voor de kinderen en overige betrokkenen.

Ook de ondernemer zal baat hebben bij een geordende echtscheiding en haalbare afspraken. Het is mmers niet alleen de bedoeling dat hij/zij de onderneming kan voortzetten, maar ook dat recht wordt gedaan aan de aanspraken van de ander.

Kinderen

Een echtscheidingsprocedure eist van de kinderen doorgaans een zware tol. Als ouders dient u daar terdege rekening mee te houden. 

Lees verder

Vermogen

Tijdens of vóór het huwelijk vergaard vermogen zal door de echtscheiding moeten worden verdeeld en/of worden verrekend.

Lees verder

Alimentatie

De duur en de omvang van de alimentatieverplichting is van diverse factoren afhankelijk, zoals behoefte en draagkracht.

Lees verder

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.