Al & Wolkenfelt Advocaten - Echtscheiding

Een echtscheiding is meestal een zeer ingrijpende gebeurtenis en verdient reeds daarom adequate juridische bijstand.

Specialist in echtscheiding

Naast verbreking van uw relatie dient ook de vermogensrechtelijke kant van uw echtscheiding behandeld te worden. De eventuele aanwezigheid van minderjarige kinderen vergt natuurlijk extra aandacht. 

Het in onderling overleg onder begeleiding van onze mediator regelen van uw echtscheiding geniet natuurlijk de voorkeur. Mocht zulks echter niet mogelijk zijn, dan nemen wij het als (partijdige) advocaat voor u op. 

Op tegenspraak

Mochten omstandigheden aan een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek in de weg staan, dan kan een echtscheidingsprocedure met een eenzijdig verzoekschrift worden ingeleid, waarop de ander met een verweerschrift kan reageren.

Naast echtscheiding kan dan tevens om nevenverzoeken worden verzocht, zoals het toekomstige hoofdverblijf van de kinderen, de verdeling van het huwelijksvermogen, alsmede kinder- en partneralimentatie. 

Gezien de duur van een procedure op tegenspraak kan tussentijds om voorlopige voorzieningen worden verzocht, zoals het uitsluitend gebruik van de woning, die gedurende de echtscheidingsprocedure van kracht zijn. 

Mediation

Het onder begeleiding van een mediator regelen van uw scheiding heeft meerdere voordelen. Partijen nemen het heft dan immers in eigen handen en zijn daardoor niet afhankelijk van een door de rechtbank op te leggen regeling. 

Bovendien weet men eerder waar men aan toe is en is er ruimte om op meerdere, ook niet juridische fronten de lucht te klaren. Daarmee wordt doorgaans een steviger fundament voor ieders toekomst gelegd. 

Vanzelfsprekend heeft ook de scheidende ondernemer baat bij een geordende en niet langdurige echtscheiding. Het ondernemingsvermogen is immers dikwijls met het huwelijk verweven, met alle wederzijdse effecten van dien.

Kinderen

Een echtscheidingsprocedure eist van de kinderen doorgaans een zware tol. Als ouders dient u daar terdege rekening mee te houden. 

Lees verder

Vermogen

Tijdens of vóór het huwelijk vergaard vermogen zal door de echtscheiding moeten worden verdeeld en/of worden verrekend.

Lees verder

Alimentatie

De duur en de omvang van de alimentatieverplichting is van diverse factoren afhankelijk, zoals behoefte en draagkracht.

Lees verder

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.