Echtscheiding & Vermogen

De vermogensrechtelijke en soms ingrijpende gevolgen van een echtscheiding vergen gespecialiseerde aandacht.

Huwelijkse voorwaarden

Dergelijke of partnerschapsvoorwaarden verplichten dikwijls tot het periodiek tussen de echtgenoten verrekenen van overgespaarde inkosten. Indien tijdens het huwelijk niet aan een dergelijke verplichting is voldaan, dient er n.a.v. de echtscheiding meestal alsnog te worden verrekend. 

Indien met het te verrekenen vermogen in andere goederen is geïnvesteerd, is het ook van belang ieders (economische) aandeel daarin te onderzoeken.  

(Beperkte) gemeenschap van goederen

Ook ongehuwde samenlevers of onder huwelijkse voorwaarden gehuwden kunnen deelgenoten zijn van een goed, zoals een woning of een schilderij. Dit geldt natuurlijk ook indien men in algehele of beperkte gemeenschap van goederen met elkaar is gehuwd en beide vermogens zijn vermengd.

Geschillen over de wijze waarop een eenvoudige resp. bijzondere gemeenschap wordt verdeeld, worden door onze advocaten behandeld. 

Onttrekkingen en/of investeringen

Indien gemeenschappelijk vermogen voor privédoeleinden is aangewend, ontstaat er een vordering van de gemeenschap op de onttrekkende partner. Ook kan er met privévermogen zijn geïnvesteerd in een gemeenschappelijk goed, en kan de waarde daarvan na verloop van tijd aanzienlijk zijn gewijzigd. 

De aldus ontstane vorderingen kunnen in een echtscheidingsprocedure aan bod komen, maar ook op een later tijdstip door onze advocaten ingesteld

Erfenissen en/of schenkingen

Of de scheidende partner nog mag profiteren van dergelijke tijdens het huwelijk door de ander ontvangen voordelen, ligt vaak erg gevoelig. En wat indien er weliswaar een uitsluitingsclausule opgenomen, maar het verkregene tijdens het huwelijk aan b.v. consumptieve doeleinden is besteed? 

Onze advocaten onderzoeken graag wat in uw geval de juridische mogelijkheden zijn en behartigen vervolgens uw vermogensrechtelijke belangen.  

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.