Kinderen & Echtscheiding

Indien u erin slaagt de kinderen buiten het partnerconflict te houden en er als ouders voor hen te zijn, investeert u in hun toekomst.

Gezag

De met gezag beklede ouders oefenen ook na het verbreken van de relatie het gezag over de kinderen gezamenlijk uit. Zij blijven dus ook na de scheiding gehouden in onderling overleg keuzes te maken omtrent de verzorging en de opvoeding van de kinderen.

Indien men het b.v. niet eens wordt over een voorgenomen verhuizing, kan de rechtbank worden verzocht een passende beslissing te nemen. 

Ouderschapsplan

Ook voor kinderen is het erg bevredigend indien hun ouders erin slagen de gevolgen van de echtscheiding in goed overleg te regelen. Aan bod dienen b.v. te komen de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken, de overlegstructuur en eventuele kinderalimentatie. 

De onder begeleiding van onze mediator gemaakte afspraken worden geformalisserd in een al dan niet uitgebreid en partijen bindend ouderschapsplan. 

Alimentatie

Bij een goed geregelde echtscheiding hoort een op maat gesneden berekening omtrent ieders bijdrage in de kosten van de verzorging en opvoeding van uw kinderen. Behoefte en draagkracht zijn daarbij de leidende begrippen. 

Onze advocaten hebben grondige kennis van het alimentatierekenen en zijn op de hoogte van de door de rechtspraak gehanteerde normen. 

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.