Echtscheiding & Alimentatie

Onze alimentatieadvocaat zal op basis van de verkregen en/of op te vragen financiële informatie berekeningen maken en u voorlichten.

De ondernemer

Of u uw onderneming in de vorm van een eenmanszaak drijft of dga bent, uw zakelijke verdiensten bepalen mede de hoogte van de alimentatie.  Daarbij dient wel een verantwoord evenwicht te worden gevonden tussen de levensvatbaarheid van uw bedrijf en de op u rustende onderhoudsplicht. 

Ook in breder perspectief, zoals b.v. de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, speelt het ondernemerschap een belangrijke rol. 

Samengestelde gezinnen

Wanneer de kinderen na echtscheiding deel gaan uitmaken van een samengesteld gezin, ontstaat er dikwijls een complexe situatie. 
Er kunnen dan immers meerdere alimentatieplichtigen zijn en de behoefte van het eigen kind kan afwijken van dat van het kind van de ander.

Onze alimentatieadvocaat zal op basis van de verkregen en/of op te vragen financiële informatie berekeningen maken en u voorlichten.   

Gewijzigde situatie

Een door de rechtbank vastgestelde bijdrage kan worden gewijzigd op grond van nadien ingetreden omstandigheden, zoals veranderde inkomsten. Ook kan een tussen partijen getroffen alimentatieovereenkomst worden gewijzigd indien deze van meet af aan niet aan de wettelijke normen heeft voldaan.

In beide gevallen zullen onze advocaten allereerst proberen de wijziging in onderling overleg te bewerkstelligen, en anders via de rechtbank.  

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.